Ordlista – godkjend eller «tillaten»?

Ei ordliste til skulebruk skal vera godkjend av Språkrådet, men i dag finst det fleire ordlister på marknaden som ikkje er godkjende. Elevane har lov til å bruka alle hjelpemiddel til eksamen, og ordlister blir fantasifullt marknadsførte som «tillatt til eksamen». Dei kan vera gode ordlister likevel,  men det er altså ingen som går god for at dei er korrekte, viss dei ikkje er godkjende av Språkrådet.

I dag er det fylkeskommunane som kjøper inn lærebøker til elevar i vidaregåande skule. Då kjøper dei gjerne ordbokspakkar der dei får tilgang til ordbøker både på nynorsk, bokmål og andre språk. Alle dei ulike pakkane som er på marknaden, har ikkje godkjend nynorsk ordliste. I ein pakke er verbet bøygd slik i preteritum: gikk el. gådde. Det er neppe til god hjelp for eleven som ønskjer å skrive rett til eksamen.

About audsoyland

Språkrettar, omsetjar og forfattar
Dette innlegget vart posta under Ordlista og merkt . Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s